Alla våra skogsmaskiner är små, smidiga och lätta för att åstadkomma minsta möjliga spår i skogen och för att undvika att skada trädens bark.


 

Rottne F10 D
Denna spridare köptes nyproducerad från Rottne år 2018. Det är en ombyggd skotare.
Vi har själva designat ombyggnaden med balja och spridare, så denna maskin är unik och finns bara hos oss med dator och GPS.

Spridaren har 8 st. 600 mm breda hjul, så att vikten blir jämt fördelad och den är ändå smal nog för att lätt gå igenom skogens stickvägar.
Den är utrustad med miljömotor, steg 4, som släpper ut minsta möjliga CO2.


Fotograf: Hedvig Westman Mediaspjuth
   
 

Rottne F10 B
Denna spridare köptes begagnad  år 2019. Det är en ombyggd skotare.
Vi har själva designat ombyggnaden med balja och spridare, så denna maskin är unik och finns bara hos oss med dator och GPS.

Spridaren har 8 st. 710 mm breda hjul, så att vikten blir jämt fördelad och den är ändå smal nog för att lätt gå igenom skogens stickvägar.
Den är utrustad med miljömotor, steg 3, som släpper ut minsta möjliga CO2.

 

Växelflak
Vi har 26 växelflak. I dessa transporterar vi den färdighärdade askan ut i skogen. Flaken ställs av i nära anslutning till spridningsområden, där spridaren kör till och från och lastar askan på sin maskin.
Vi har många flak för att inte transportör och spridararbetare skall behöva sinka varandra med att vänta på tomma eller fulla flak.

 

Vi har lång erfarenhet av askåterföring. För att sluta det kretslopp man påbörjar när man utvinner energi ur skogsråvara, måste askan återföras till skogen.